Vuggestuen

Her kan du læse om vuggestuen i Kildedalen

 • Myrerne og edderkopperne

  De to stuer er sammen normeret til 10 børn. Derudover er der fire ”buffer” pladser, i tilfælde af, at dagplejen er fyldt op. Børnene kan være fra seks mdr. til tre år.
  Personalet i vuggestuen består af en pædagoger, en pædagogmedhjælper og en studerende.

 • Pædagogik og idegrundlag

  De vigtigste nøgleord er for os: Tryghed, nærhed og omsorg.

  Vuggestuen skal være et sted, hvor der er tid og rum til at lege, dvæle ved tingene, tid til omsorg og respekt for børns leg.

  Vores opgave som voksne er, at se, hvad der er børnenes behov og ønsker og støtte dem i det. Vi giver dem udfordringer som passer til den enkeltes alder og udviklingsniveau samt oplevelser, med stor respekt for deres egne ideer.

  For os er processen vigtigere end produktet. Selvom det for eksempel er en tur på sportspladsen der har været planen, kan det godt være vi kun når 10 meter hen ad vejen, fordi børnene finder en bille i græsset, som skal studeres nærmere. Det betyder noget for os at følge børnenes initiativer.

  Gennem vores forskellige aktiviteter støtter vi både børnenes sproglige, motoriske, sociale udvikling. Det kan for eksempel være sang og musik, kreative aktiviteter, som at male eller lave kartoffeltryk, formiddage i motorikrummet og udeliv.

 • Dagsrytme

  6.30: Vuggestuen åbner, og vi opholder os sammen med børnehaven. Til de der ikke har spist morgenmad hjemmefra tilbydes havregrød, havregryn, havrefras eller cornflakes.

  7.30: Vi går ned på myrestuen.

  8.30: Formiddagsmad

  9.00: Dagens aktiviteter

  10.30: Frokost

  Ca. 14.00: Eftermiddagsmad

  Børnene kommer ud at sove efter behov.

 • Sygdom og retningslinier

  Når mange børn er sammen på lidt plads og samtidig er i alderen seks mdr. til 3 år, er der megen fysisk kontakt mellem børnene og dermed stor risiko for smittespredning. De sutter for eksempel på legetøjet og hoster uden at holde hånden for munden.
  Børn i denne alder har endnu ikke færdigudviklet deres immunforsvar og nogle børn er bare mere modtagelige end andre.

  Vi tilstræber en så høj hygiejnisk standard som muligt i vuggestuen og vi er især opmærksomme omkring puslebord, håndvask, udluftning, vask af legetøj og afspritning af vores egne hænder.

  Vuggestuens regler omkring sygdom går i korte træk ud på:
  - syge børn modtages ikke i vuggestuen. Dvs. barnet skal være feberfrit, barnets afføring skal være normal, barnet kaster ikke op, barnet er udhvilet og kan indgå i en normal aktiv dagligdag.
  - børn der bliver syge, mens de er i vuggestuen, skal hentes hurtigst muligt
  - Husk! Man kan godt være syg, uden at have feber!

  Børn der er på antibiotika eller penicillin må komme i vuggestuen, når den akutte fase er overstået og barnet i øvrigt er rask. Vi giver kun medicin til børn med kroniske lidelser.